1 mai…L.T.C.O.R.-esc :)

Această prezentare necesită JavaScript.

Ca în fiecare an, ne pregătim cu mic cu mare de o nouă sărbătoare. Deşi de obicei sărbătoream 1 mai la Mănăstirea „Schimbarea la Faţă”, din Petreşti (mănăstire situată în Cheile Turzii), anul acesta vom schimba puţin traseul. Pentru că 1 mai, pică marţia, noi vom face ieşirea duminică.

Ca să fac o mică „vedere” de ansamblu asupra locului pe care îl vom vizita, precizez că: Buru (în maghiară Borrev) este o localitate în județul Cluj, Transilvania, România, la 20 km vest de Turda. Satul Buru este așezat la întretăierea unor importante drumuri care traversează Munții Apuseni: spre nord Valea Ierii – Cluj-Napoca, spre est Turda, spre sud Aiud, spre vest Baia de Arieș – Câmpeni – Abrud. Pe șoseaua Turda-Abrud, între Moldovenești și Buru, exista pe vremuri un loc de mare atracție turistică, o îngustare a drumului, numită de localnici Colțul Fetei, flancat de stânci înalte și spectaculoase. Din cauza accidentelor frecvente rutiere petrecute în acest loc, partea dinspre Arieș a Colțului Fetei a fost aruncată în aer în anii 50 ai secolului al XX-lea, iar șoseaua lărgită. Pe versantul drept al Arieșului, în amonte, turiștii folosesc și astăzi vechiul Drum al Romanilor.

Programul nostru va fi următorul:
– plecarea spre Buru (foarte de dimineaţă- ora o stabilim sâmbătă);
– participarea la Sfânta Liturghie la biserica din sat (unde suntem mandri, de faptul că preotul paroh este Pr. Radu Miclăuş, membru al ligii);
– traseu montan (mergem pe drumul romanilor pana…unde ne ţin picioarele);
– găsirea unui loc potrivit pentru campare;
– grătare şi voie bună;

VĂ ASTEPTĂM PE TOŢI CU DRAG!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: